Klockren avslutning

Allting fanns på plats i lördags inför säsongens sista match mot Gävle Latino. Laddningen, motivationen, fokuseringen – allt. Trots att vi redan hade säkrat division 5-avancemanget gick glädjande nog alla Sätraspelarna in med inställningen att det här var en renodlad seriefinal. Vi hade en kvalserieseger att ordna och vi hade dessutom revansch på Latino att utkräva.

Tack vare den attityd och det engagemang vi tog oss an uppgiften med såg vi till att avsluta fotbollsåret på bästa tänkbara vis. 5-1 mot vår största antagonist sett till hur säsongen har utvecklat sig var den mest lyckade slutpunkt som vi kunde sätta.

Om några av den här bloggens läsare under säsongen har tyckt att undertecknad stundtals har överdrivit lagmoralens betydelse för våra framgångar så hoppas jag att de var på plats på Träffen i lördags. För femettan och överkörningen av Gävle Latino var det slutgiltiga beviset på hur hårt det här laget är berett att jobba, hur spelarna varje match är redo att slita hårt för lagets bästa och på hur stark viljan att vinna ALLTID är oavsett vilka som står för motståndet.

Spelmässigt genomförde vi inte en felfri match, men inställningsmässigt var det klanderfritt. Tappade vi bollen krigade vi också stenhårt för att ta tillbaka den, mittfältet täckte ytor på ett imponerande sätt och vi i backlinjen backade upp mittfältarna genom att våga spela aggressivt och sätta press högt upp. Rakt igenom jobbade vi bra med positionsspelet, presspelet och täckte upp för varandra.

Det var onekligen ett imponerande sätt att avsluta säsongen på och lördagsmatchen symboliserar i mångt och mycket hela 2009 för vår del.



Allt om matchen mot Gävle Latino hittar ni förstås som vanligt på hemsidan:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=445802 

På hemsidan dyker snart också en sammanfattning av kvalet upp och dessutom kommer en summering här i bloggen inom en inte alltför avlägsen framtid.



 // #4