Bra stämning och glädje

Som avslutning när det gäller tankarna om Ockelbomatchen måste jag få riskera att låta tjatig. Jag har nämnt det tidigare här i bloggen men kan inte låta bli att återigen påpeka det: Vilken fantastisk glädje IK Sätras herrlag 2009 visar upp. Ett antal mål den här säsongen har föranlett underbara glädjescener.



Speciellt efter 4-1-målet senast, för de vid sidan av planen måste det ha sett ut som att vi hade avgjort en Champions Leauge-final snarare än slagit spiken i Ockelbokistan. Även de första tre målen följdes av stora glädjescener, men fjärde gången vi nätade slog nog firanderekord den här kvällen. I det närmaste TV-puckshög över Waldenbäck, härligt att se!

Nu skulle jag vilja påstå att jag spelat i flera lag tidigare där man också har fått uppleva mycket glädje och viktiga mål, men den sanna glädje som utspelas efter Sätras mål hittills den här säsongen är något extra. Det som är så roligt att se är att man gratulerar varandra, inte bara målskytten. Det känns som att samtliga inom truppen känner sig delaktiga och vill fira målen tillsammans.


Något som säkerligen bottnar dels i att vi har väldigt god sammanhållning och dels i att vi alla verkligen har samma mål. Ingen nöjer sig med att spela bara för att det är roligt, utan samtliga verkar totalt fokuserade på att nå resultat och klara av målet att ta oss upp i femman. Något som bidrar till att man lyfter fram vikten av varje mål och inser hur viktiga de kan komma att bli när säsongen ska summeras.



Visa fler inlägg