Stabilt igen

Efter veckans något svajiga seger mot Jädraås var vi igår tillbaka i stabilitetens tecken när vi tog en klart rättvis seger mot Forsbacka på Mariehov med 4-0 (2-0). Precis som det stod i dagens Gävle Dagblad bjöds det väl inte på någon briljant fotboll, men efter en lite trevande inledning där Forsbacka var något bättre än oss och etablerade ett visst tryck (dock utan att tillåtas skapa något av värde) tog vi ledningen och kunde efter det kontrollera matchen rakt igenom.

Efter Kollers 2-0, ett resultat som också stod sig i paus, kändes det egentligen aldrig oroligt. Tvärtom hade vi kontroll på händelserna och med tanke på att vi offensivt har ett antal erkänt individuellt skickliga spelare var det inte någon överraskning att chanserna dök upp med jämna mellanrum. Två av dem lyckades vi också ta vara på, vilket innebar 4-0 till slut. Det kunde ha blivit mer då hemmalaget tappade orken efter hand i andra halvlek och vi fick mer utrymme för ett kombinationsspel som blev bättre ju längre matchen led.

Så länge som Forsbacka orkade rent konditionsmässigt gjorde hemmalaget det svårt för oss genom ett tufft, fysiskt spel men vi visade på nytt att vi klarar av att stå upp även mot kraftfullt och hårt spelande motstånd.

Under det något griniga slutet kändes det som att prioritet ett var att hålla nollan då skärpan framåt samtidigt delvis saknades. Och hålla tätt bakåt lyckades vi glädjande nog med, för fjärde gången på de fem senaste matcherna. Viktigt det efter det något tveksamma försvarsspelet inledningsvis senast mot Jädraås. Dessutom ett styrkebesked då vi under de sista 25 minuterna ändrade rejält i försvaret. Den startande fyrbackslinjen med Martin Thyberg, Björn Lundkvist, Gustav Larsson och Joakim Ögren såg under den sista fjärdelen av matchen ut så här: Fredrik Alfredsson, Thyberg, Zana Hamad, Ögren. Fler ändringar således men fortsatt stabilt försvarsspel.

Nu gäller det att hålla fokus under de två avslutande matcherna. Vi har fem poäng ner till Forsbacka och kvalplatsen ska inte tappas, men samtidigt gäller det att hursomhelst gå för fullt och fokusera på varje enskild match. Att vinna serien är förstås extra morot och det vore en fjäder i hatten.

Träning snart och jag talar nog för alla när jag säger att det känns lätt att gå till träningarna just nu.